Noe stort på gang Stabæk - Nordstrand

For de av oss som har fulgt Stabæks elitelag noen år nå var seieren over Nordstrand og måten det skjedde på en som en litt tidlig julaften. Gavene, pynten og gjestene var der, det var bare treet som manglet! Målet for sesongen er, som Håvard har uttalt, en plass i sluttspillet. Det ser bra ut så langt, men vel så viktig som poengene denne dagen var måten det skjedde på.

Skrevet av AnkiLS

 

 

Jentene er unge og urutinerte på dette nivået. Det skulle man ikke tro når man så måten de kom tilbake på etter at Nordstrand tok igjen Stabæks 14-9 ledelse til pause allerede etter åtte minutter i andre omgang. 15-15 stod det på tavla og de fleste regnet nok med at nå var løpet kjørt. Lagene fulgte hverandre noen minutter i midten av perioden før Stabækjentene sa takk for følge og avsluttet med kjempespill og en meget fortjent 28-24 seier.

Skudd på mål

 

Det mest imponerende er måten de holder hodet kaldt på i de avgjørende øyeblikkene. Både i slutten av første omgang, da de fikk fire raske to-minuttere mot seg, og mot slutten av kampen, da den sto og vippet, viste de en ro, spilleforståelse og viste fram ferdigheter som forteller mye om hvor langt dette laget kan gå bare man tar tiden til hjelp. Mange står opp og viser seg frem, det gjorde det også vanskeligere for Nordstrand å stå i mot. De visste ikke hva som kom! Hvem de skulle konsentrere seg om.

 

Angrepspillet til Stabæk virker mer variert, samspilt og mindre forutsigbart enn tidligere. Når man i tillegg har en målvakt bakerst som var både høyt og lavt, et forsvar som sitter bedre og bedre og en benk som virker godt besatt, ser dette veldig bra ut.

Trener Håvard var veldig godt fornøyd med første omgang, den beste omgangen så langt mente han. At de i tillegg klarer å beholde roen utover i andre omgang, da Nordstrand er i ferd med å snu kampen, er han også veldig imponert over. I tillegg gir selvfølgelig en så god opplevelse et ungt lag selvtillit og tr

oen på at dette går bra! Dette fikser vi! Han var også veldig godt fornøyd med at de klarer å score mål selv når de sliter fremover, at de har klart å luke bort en del unødvendige feil og at så mange spillere står frem. Spesielt var han fornøyd med Silje i mål, som ble kåret til banens beste spiller, strekspiller Lenes forsvarsspill og Christinas gode avslutninger og mange mål. Men hele laget spiller en strålende kamp i følge treneren. Hos Nordstrand så vi fint lite til Randi Sulland, som skiftet beite i sommer. Jeanette Nilsen i mål har også en fortid i Stabæk, men ble stilt helt i skyggen av Silje i denne kampen.

Stabæks målscorere var; Christina 7, Stine 4, Karoline 3, Lene 3, Sara 3, Kristin 3, Sanna 3 og Jenny 2.

Foto: Dag Mathisen. Skrevet av: Jan Egil Andresen