Klubbene fikk gehør Semifinaleoppsettet er endret

Semifinaleoppsettet i sluttspillet ble utsatt for massiv kritikk fra flere av trenerne.

Skrevet av AnkiLS

Det var i utgangspunktet lagt opp til en løsning der kvinnenes semifinaler skulle spilles på likt på to ulike baner, før herrenes semifinaler skulle spilles på samme måte etter dette.

Samtidig skulle en turnering for yngre lag legge beslag på to øvrige baner i Drammenshallen. Dette fryktet trenerne ville gi forvirrig med flere dommerfløyter i aksjon, og det ble av flere omtalt som en hån mot håndballen.

Nå har NHF snudd i saken. Ingen kamper skal spilles paralelt, og semifinalene går «på langs» i Drammenshallen, ikke på tvers slik det først var lagt opp til.

Det nye kampoppsettet gjør også at TV 2 sender to av kampene på TV 2 Zebra slik at enda flere har mulig til å se topphåndball. Finalene sendes lørdag 30. april kl 14.30 og 16.30 på TV 2s hovedkanal.

Slik spilles kampene fredag 29. april:

kl. 11.15 Stabæk – Tertnes

kl. 13.15 Vinner av Storhamar/Byåsen – Larvik

kl. 15.15 Elverum – ØIF Arendal (TV 2 Zebra)

kl. 17.15 DHK – Haslum HK (TV 2 Zebra)

Haslums trener Tom-Eirik Skarpsno var en av dem som var negative til det opprinnelige opplegget, men som nå roser dialogen som har ledet til en god og positiv løsning.

– De 4 finalistene på herresiden snakket sammen i går, og vi kom med et forslag til hvordan vi kunne løse problematikken rundt dobbeltbookingen i Drammenshallen. Norges håndballforbund, med Gunnar Nybø i spissen, har sammen med TV2 respondert positivt, noe som har ført til en flott løsning på problemet. Jeg vil takke forbundet for vilje og evne til å snu seg fort rundt og til å være løsningsorientert, sier Skarpsno.