Tett på Silje Solberg

Silje har storspilt så langt denne sesongen. Vi tok en prat med vår landslagsaktuelle målvakt.


Navn:
 Silje Solberg
Fødselsdato: 16.06.1990
Høyde: 178 cm
Tidligere klubber: Jar, Helset
Sesonger i Stabæk: 6 sesonger
Sivilstatus: Kjæreste

På tross av Siljes unge alder har hun allerede rukket og oppleve mye på håndballbanen. I Stabæk har hun i flere sesonger vært en sentral spiller og fikk tidlig mye tillit. Silje var fast inventar på LK90 og fikk med seg både EM og VM-gull. Hun har også imponert landslagsledelsen og har fått flere samlinger og kamper med seniorlandslaget den siste tiden.

Vi tok en prat med Silje etter trening.

 

Forrett, hovedrett og dessert. Hva står på menyen?

Til forrett; Carpaccio med pinjekjerner, parmesan og ruccolasalat. Hovedrett blir reinsdyrfilet laget med pappas saus og tilbehør. Kantareller må også med. Dessert: Creme brulee med bringebær/jordbær på siden.

 

Du kan reise hvor du vil. Hvor går turen?

Jeg har veldig lyst til å reise til Mellom Amerika et sted. Helst til Aruba, en øy i Karibien.

 

Hvordan ser en normal kampdag ut for deg?

Jeg ser litt film av motstanderen dagen før kamp. Sørger alltid for at jeg får nok søvn. På kampdagen går jeg gjennom spillerne jeg skal møte en gang til og tar ofte et par timer på skolen for å koble av. Jeg er veldig glad i å spise kyllingsalat før kamp hvis det er mulig, men absolut ikke et «must». Når jeg kommer til hallen har vi spesielle rutiner med laget. Fast gåtur, fast plass i garderoben osv. I tillegg har jeg en liten sak med Stine rett før kamp, men det kan jeg ikke si høyt.

 

Beste håndballminne?

Det må være når jeg vant EM-gull i Ungarn med juniorlandslaget i 2009. Helt full hall, utrolig god stemning med gale ungarere overalt. Det var mitt første gull internasjonalt. Vill følelse.

 

Det beste med å spille i Stabæk?

En utrolig fin gjeng med motiverte og treningsvillige jenter på alle spillerplasser.

 

Hva tenker du om dine egne EM muligheter foran uttaket i november?

Hvis de skal ha med tre målvakter så skal jeg være med! 🙂

 

Vi satser på at Silje fortsetter storspillet og takker for praten.