Stabækjenter i semifinale / EM-beach

Skrevet av rikke

Renate Saastad og Regina Gulbrandsen er klare for semifinale i EM!

 

Beach-landslaget er klare for semifinale i EM etter seier 2-1 over Ukraina i en spennende kvartfinale.

Vi har snakket med Stabæk-jentene om hvordan det er å være med på beachlandslaget;

– Det er utrolig gøy, men også veldig krevende. Det er tungt å løpe i sanden og man blir fort sliten i varmen. Vi må hele tiden passe på at vi får i oss nok mat og drikke (med salttabletter). Vi holder oss mest i skyggen og på hotellrommet. Vi trives som roomies og har det veldig gøy sammen. Det er lærerikt å være med – satser på at dette bidrar til at vi også blir bedre håndballspillere, forteller Regina og Renate.

-EM har gått akkurat som planlagt. Nå er vi i semifinalen og har med det sikret plass i VM, som var vår målsetting. VM spilles neste sommer i Budapest. Målsettingen var å kvalifisere seg til VM. Nå som vi er i semifinalen, går vi for medalje, sier Renate.

Renate har vært med på beach-landslaget i 2 år, og dette blir hennes tredje mesterskap, mens Regina er debutant og får gjennomgå med nye debutantoppgaver hver dag.

-Det har gått overraskende bra. Jeg ligger per nå på 3. plass på toppscorerlista. Jeg har spilt mest som spesialist, forteller Renate.

-Jeg har ikke spilt så mye. Jeg stod hele kampen mot Montenegro og så har jeg spilt et par minutter her og der. Dette er mitt første mesterskap og jeg lærer mye av å være med. Når jeg ikke er på banen prøver jeg å bidrar fra sidelinja med oppbacking og positiv energi, sier Regina.

Semifinalen mot vertsnasjonen Spania kan du se live på streaming fra Lloret de Mar i Spania kl. 18.00.

Dere kan se kampen live her:

//lloretbeachhandball.com/live-tv/