Rakel ute med korsbåndskade

Rakel Alvern pådro seg en stygg skade i kneet på landslagssamling i Drammen ( LK-98 ), for drøye 2 uker siden. Hun fikk svar fra MR-undersøkelsen om at fremre korsbånd og menisk var røket i høyre kne. Hun hadde også skadet det indre sidebåndet.

Jeg sto i mål under oppvarming på landslagssamling i Drammen, så skulle alle skyte ned, men så kom det plutselig et skudd opp. Hodet var innstilt på å redde skudd nede, så da skuddet kom opp endret jeg utfallet mitt og det høyre kneet mitt falt innover. Deretter bare falt jeg sammen, forteller Alvern.

Rakel Alvern har blitt tatt ut til Ungdoms-OL i Georgia, som er om ca.2 uker.

Dette er en langtidsskade, så selvom jeg ble tatt ut til ungdoms-OL i slutten av juli, så kan jeg ikke delta. Rett etter OL er EM og målet var å komme med i troppen, men det går ikke nå. Operasjonsdato er ikke fastsatt enda, men jeg håper på operasjon så fort kneet er klart til det, sier hun.

Det var utrolig kjedelig å få beskjeden om at korsbåndet var røket. Mange på laget har røket det før meg og jeg vet at det tar veldig lang tid å komme tilbake på banen. Nå som jeg uansett ikke rekker noen av mesterskapene i sommer så ser jeg frem til å bli operert, få trent meg opp og komme tilbake på håndballbanen så fort som mulig, Jeg får veldig god oppfølging på Gnist, så jeg vet at jeg er i trygge hender og med gode lagvenninner så håper jeg at tiden går fort, forteller Alvern.

Håndball er en idrett med mange skader. Vi jobber hele tiden med å minske risikoen for at spillerne skal få alvorlige skader. Noen ganger er man bare utrolig uheldig, som Rakel har vært nå. Det som er positivt i en sånn situasjon er at Rakel er det mest strukturerte mennesket jeg vet om. Hun kommer til å trene godt gjennom den perioden hun er ute og vil garantert jobbe med øvelser som gjør henne til en topp målvakt. Heldigvis får hun vært nærme de andre jentene, gjennom vårt gode samarbeid med Gnist trening som holder til i Nadderud Arena, forteller Tarjei Sundal.