Yes – til semifinale i NM

Trenerteamet Anders H. Pettersen og Pål O. Jensen oppsummerer kampen mot Skrim som førte Stabæk til semifinale i NM!

Da vi trakk Skrim som motstander i kvartfinalen i cupen var vi godt fornøyd med å trekke det eneste gjenværende laget fra 1. divisjon. Samtidig er Skrim et vanskelig lag å møte. De har en god førstesekser med spillere som alle kunne klart seg meget bra i eliteserien. Det var dermed veldig viktig å ikke undervurdere motstanderen bare fordi de spiller i en divisjon under. Skrim var før kvartfinalen ubeseiret i 1. divisjon og har scoret rundt 30 mål hver kamp. I 1/8 delsfinalen imponerte de stort ved å slå ut Byåsen hele 37-31, så Stabæklaget forberedte seg til hard motstand.

Kampplanen var å ta ut Skrim sin venstre bakspiller i ankomsten, dette for å presse Skrim til å bruke andre ballbaner i fasen Skrim vanligvis scorer mange mål. Videre skulle vi være langt fremme på deres venstre bakspiller, stå tydelig på arm på deres midtre og høyre bakspiller samt passe på linje når midten har ballen. I angrep skulle vi isolere Henny og Thea for å skape dueller 1 mot 1 for å utfordre de store avstandene i Skrims forsvarsspill. I starten av kampen glipper vi på en del av dette,  noe som gjør at Skrim holder følge og leder kampen de første 10 minuttene. Utover i omgangen får vi mer igjen for taktikken og tvinger Skrim til dårlige avslutninger. Dette gjør at vi får mange muligheter i ankomst og spesielt Henny Reistad viser at tempoet vårt er for høyt og duellspillet for bra for Skrim. Vi rykker ifra og går til pause med 16-11 på tavla etter på det meste å ha ledet 16-8.

I pausen er det fokus på at forsvar og keeperspillet er den viktigste suksessfaktoren og at det er her vi skal legge ned mest fokus i den 2. omgangen. Samtidig skal vi fortsette å sette tempo på kampen. Vi har lykkes godt med å holde et høyt tempo i 1. omgang, og vi antar at Skrim begynner å bli slitne. Vi mener også at vi har en bedre bredde i troppen enn det Skrim har og at vi derfor har en fordel ved at spillerne blir slitne og må bytte litt oftere.

Vi hadde en litt ukonsentrert slutt på 1. omgang hvor Skrim knappet innpå 3 mål, denne trenden fortsatte i starten av 2. omgang og Skrim knappet helt ned til å ligge ett mål bak. Det ble liv og tro på hjemmeseier i Kongsberghallen og man hørte stadig flere heiarop fra de 800 fremmøtte tilskuerene. Etter en timeout og noen bytter for å få på friske bein begynte vi å rykke fra igjen og det ble veldig tydelig at Skrim ikke hadde muligheten til å gjøre de samme byttene. Utover i 2. omgang ble det klasseforskjell på lagene og jentene ga seg ikke før det sto 24-33 på resultattavlen. Banens beste ble målvakt Regina Gulbrandsen. Vil også trekke frem Henny Reistad som scoret hele 10 mål, samt en meget god stemning og drive i hele laget fra start til slutt!

Da er vi klare for semifinale i cupen mot Larvik. Alt er mulig og Spektrum er bare en kamp unna 😀

 

LagreLagre