Vinner på lagmoral!

Trenerteamet Anders H. Pettersen og Pål O. Jensen oppsummerer veien til NM-finale gjennom den magiske kampen mot Larvik 8.11.

(foto over: Svein André Svendsen fra handball.no)

Etter den gode kvartfinalen mot Skrim var fokuset kontinuerlig på seriekampen mot Glassverket Søndag 05.11. Dette var en meget viktig kamp for oss med tanke på å få heng på lagene foran oss på tabellen. Larvik-kampen fikk derfor ikke noe fokus før trening mandag, noe vi trenerne tror var en sunn inngang til kampen. En god kamp mot Glassverket og en følelse av at nå er vi inne i en god periode sto sterkt i oppladningen. 3 kamper på rad uten tap gjorde at forventningene/troen på at Larvik «faktisk» kunne slås snek seg inn hos både spillere og trenere.

Vi hadde et godt spillermøte på tirsdag hvor vi forberedte noen konkrete spill og arbeidsoppgaver på hvordan vi skulle fremstå mot Larvik, dette ble etterfulgt av en veldig god trening som tydelig viste at dette var noe jentene virkelig gledet seg til! En interessant hendelse på tirsdagens trening oppsto  da vår oppmann Dag Østvik kom innom og fortalte trener Anders Pettersen at han hadde pakket de blå draktene og at alt lå klart til morgendagens kamp. Samtalen ble snappet opp av noen av spillerne, da dette var i en litt rolig del av treningen. Det ble tilløp til uro blant flere av de litt overtroiske jentene på laget. Vi hadde jo tross alt vunnet mot både Skrim og mot Glassverket i gule drakter, vi kunne jo ikke bytte til blå nå?! Etter litt diskusjon ble oppmann Dag pent nødt til å pakke ned det gule draktsettet i lagsbaggen. Er en overtroisk så er en overtroisk 😊

På kampdagen dro vi tidlig ned til Larvik for å rekke å spise lunsj der nede før vi dro til hallen. Alle fikk tid til å få roet ned hodet fra jobb, studier og andre gjøremål mange hadde gjort tidligere på dagen.

Kampen begynte jevnt og med mye mål til begge lag. På stillingen 4-4 begynte Larvik å få et overtak i kampen. Vi slet fælt med det noe uvanlige kryssningsspillet de valgte, hvor de la linjespiller på samme side som krysset. Dette førte til at vår sideback på motsatt side ble stående arbeidsledig når Mathilde Rivas Toft og Kristine Breistøl kom løpende inn mot midten fra motsatt sideback. Gikk vi frem så ble det innspill og sto vi inne så ble det skudd. Allerede etter 19 minutter blir vi derfor nødt til å ta vår 2. timeout på stillingen 14-9 til Larvik.

Timeouten virket veldig positivt på jentene. Vi ble enige om å stå litt smalere, komme lenger frem på skytterne og heller slippe flere skudd fra kant, noe som for øvrig også var en del av planen allerede før kampstart. Anført av en for dagen strålende opplagt Henny Reistad begynte vi opphentingen til vi var ajour på stillingen 17-17 og gikk da til pause på 19-19.

Det er en god og spent stemning i garderoben og vi ser at det lyser interesse og lyst fra mange av jentene. Fokuset fra oss trenere går på hvordan vi skal stoppe Larvik sitt krysningsspill.

 

Vi blir enige om å ta frimerke på motsatt sideback hver gang de går inn i en krysningsbevegelse. Dette lykkes vi veldig bra med og vi får bort en god del av de enkle målene de fikk på dette i 1. omg. Som en bonus blir også Larvik usikre og tar en del dårlige valg og dårlige skudd som gjør at vi vinner ballen i vårt forsvarsspill! I angrep skal vi fortsette å være kyniske på det vi var enige om før kampen. Vi skal fortsette å angripe de to største 3erne til Larvik på fart, både i satsninger 1 mot 1, men også i store kryssningsbevegelser for å få de til å løpe sidelengs. Dette lykkes vi veldig bra med hele kampen igjennom!

2.omg

Kampen bølger frem og tilbake og på det meste er vi foran 26-23. I denne perioden bytter vi en del rundt på laget da vi føler det er viktig å ikke brenne opp alt kruttet til de som har mest spilletid. Vi tror vi får veldig igjen for dette når kampen skal avgjøres litt senere. Det blir en thriller av en avslutning hvor begge lag har muligheten til å sette spikeren i kisten. Det ender allikevel 32-32 og vi går til ekstraomganger. Ekstraomgangene i cupen spilles 2*5 minutter. Er det uavgjort etter dette er det nye 2*5 minutter, før det eventuelt skal avgjøres på straffekonkurranse.

Ekstraomganger

Før ekstraomgangene starter er fokuset på at vi allerede har lykkes med å spille en veldig god kamp og at alt herfra og ut bare er bonus. Det viktigste nå er å tørre å slippe ned skuldrene, fortsette å gå på mål og ha det gøy ute på banen. 1. ekstraomgang starter fantastisk, vi stopper Larvik i deres angrep og løper rett opp i ankomst. Her satser kampens store spiller Henny Reistad 1 mot 1 mot Kristine Breistøl og skaffer både 7 meter til oss og 2 minutter til Larvik. En liten avsporing her er at vi alle trodde at Henny var godt trent, det viser seg derimot at Henny får krampe i satsningen og blir liggende nede med beinet i været 😉.

Lagene følger hverandre og etter 1. ekstraomgang er stillingen 35-35. 2. ekstraomgangen fortsetter med mye mål og med armen oppe fra dommerne dunker Henny inn 37-36 etter 67 spilte minutter. Herfra og ut bestemmer vår keeper Regina Gulbrandsen seg for at nok får være nok. Hun tar både 7 meter og gjennombrudd fra Larvik og stenger buret de siste 3 minuttene. Jubelen går i taket og vi er klare for Finale i Spektrum 29. Desember! Her håper vi at alle fra Bærum og omegn kjenner sin besøkelsestid og kommer i store antall for å støtte disse fantastiske jentene i finalen mot Vipers!

Selv om noen utmerket seg spesielt i denne kampen så ønsker vi trenerne å trekke frem lagmoralen og det at alle jobber hele kampen igjennom som den store suksessfaktoren for seieren mot Larvik.

Uansett hvem som sto på banen så var det full jubel ved både taklinger og mål fra samtlige av de som satt på benken og fra de som sto på banen! Den gleden som ble vist etter kampslutt er veldig mye av grunnen til at vi driver med håndball og lagidrett og vi er stolte av hva jentene presterte i Boligmappa Arena!

/Anders og Pål

 

 

LagreLagreLagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre